За първи път традиционната национална конференция по минимално инвазивна гинекологична хирургия ще се проведе в Стара Загора.

Събитието се организира от Българската Асоциация по Минимално Инвазивна Гинекологична хирургия (БАМИГХ) и ще се проведе от 1 до 3 октомври 2015 г. в Парк-Хотел „Стара Загора". Очаква се в конференцията да се включат близо 300 лекари от цялата страна и чужбина, работещи в областта на гинекологичната хирургия.

Програмата на конгреса е съставена от лекции на гости от страната и чужбина - сесии за презентации на кратки съобщения, видео сесии и хирургия на живо. По време на конференцията ще бъде осъществен видео мост между зала „Тервел" на Парк-Хотел „Стара Загора" с операционния блок на Болница „Тракия" в Стара Загора и с ТЕЛЕЦ, МУ-Плевен. Чрез видеовръзка участниците в конференцията ще имат възможност да наблюдават „на живо" минимално инвазивни гинекологични интервенции от операционните в Стара Загора и в Плевен, поясни д-р Стефан Бузалов от акушеро-гинекологично отделение на Болница „Тракия", който е председател на Организационния комитет на събитието.

„Общото мнение на гости и участници е, че тези конференции са на високо научно и професионално ниво, осъществявайки две главни мисии. Първата е да се съберат на едно място водещи професионалисти от България и чужбина, които да споделят своите нови постижения в областта на минимално инвазивната гинекологична хирургия, а втората е да се запознаят с новостите в тази област в регионален и световен мащаб", посочи д-р Бузалов. Целта на БАМИГХ е тези научни прояви да са атрактивни и отворени за колегите ни от Балканските и другите Европейски страни, работещи по проблемите на на минимално инвазивната гинекологична хирургия. Участието си в V-тата национална конференция в Стара Загора е потвърдил и известният италиански специалист проф. Стефано Бетоки.